Megőriznék a Vajdaság etnikai sokszínűségét

A vajdasági intézményeknek, a rendőrségnek és a helyi önkormányzatoknak mindent meg kell tenniük azért, hogy közös erőfeszítéssel megőrizzék a közrendet és a békét, a biztonságot, a nemzetek közötti jó viszonyt és a kölcsönös megbecsülést.

MNO
2011. 09. 29. 18:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt hangsúlyozza a szerb kormánynak az a közleménye, amelyet az Ivica Dacics szerb belügyminiszter és Egeresi Sándor vajdasági képviselőházi elnök között lezajlott tárgyalásokról adtak ki csütörtökön délután Belgrádban.

A Temerinben történt legutóbbi eseményekkel kapcsolatban a tárgyalófelek egyetértettek abban: „nem szabad megengedni a szélsőséges nézetek szószólóinak, hogy veszélyeztessék a kölcsönös bizalom alapjait és az együttélést”.

„Közös erővel kell törekedni arra, hogy megmaradjon a Vajdaság etnikai sokszínűsége s hogy mindenki szabadon kinyilváníthassa bárminemű különbözőségét másoktól” – olvasható a közleményben.

A dél-bácskai városban az utóbbi néhány hétben több etnikai indíttatású verekedés és bántalmazás történt magyar és szerb fiatalok között. A rendőrség néhány verekedőt őrizetbe vett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.