Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium

Megszűnhet az önálló háziorvosi ügyelet

Tiltakoznak az önálló háziorvosi ügyelet megszüntetése ellen a helyiek Zalalövőn; az önkormányzathoz eljuttatott beadványukhoz 718 aláírást – ez a kisváros lakosainak csaknem egynegyede – mellékeltek és lakossági fórum összehívását sürgetik – írta csütörtöki számában a Zalai Hírlap.

MNO
2011. 09. 29. 8:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselő-testület gazdasági okok miatt nyáron döntött a Zalalövőt és Csödét ellátó orvosi ügyelet megszüntetéséről. Számításaik szerint évi 13 millió forintot tudnak megspórolni, ha a zalaegerszegi ügyelethez csatlakoznak. Így ügyeleti időben a 76 települést magában foglaló kistérségből menne ki a háziorvos vagy a mentő – az eset súlyosságától függően – a beteghez. A változás bevezetését október elsejével tervezték, de közben kiderült, hogy ehhez fejleszteni kellene a zalaegerszegi rendszert; szükség lenne még egy autóra és egy orvosra is.

Vertetics László, Zalalövő független polgármestere azt közölte a napilappal: megvizsgálják, hogyan lehetne minél kisebb költséggel megoldani a kistérségi rendszer kibővítését. Miután a megyeszékhellyel tisztázták a csatlakozás részletkérdéseit, az ügyben lakossági fórumot tartanak Zalalövőn.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.