Megtetszett neki a villanyóra, hát elvitte

Lopásból származó háztartási és elektronikai eszközökkel rendezte be tanyáját egy tolvaj, akinek a villanyszerelés a hobbija; a rendőrség féltucatnyi betöréssel gyanúsítja a húszéves férfit – tudatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken.

MNO
2011. 09. 23. 12:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fiatalember január óta féltucatnyi Csongrád környéki tanyába és hétvégi házba tört be, és valamennyi alkalommal háztartási eszközöket és elektronikai cikkeket vitt magával, lopott kályhát, parabolaantennát és mikrohullámú sütőt is – közölte Szenti Szabolcs.

A férfi az elfogása után azt is elmondta a nyomozóknak, hogy minden érdekli, ami a villanyszereléssel kapcsolatos. Amikor megszakítóra volt szüksége, felmászott egy villanyoszlopra, kinyitotta a mérődoboz ajtaját, és kiszerelte belőle, ami kellett neki. Az egyik tanyáról még a villanyórát is elvitte, mivel megtetszett neki.

A Csongrádi Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt indított büntetőeljárást a férfi ellen. A házkutatás során az ellopott tárgyak jelentős része előkerült. A fiatalember várhatóan harminc napon belül bíró elé áll – közölte a százados.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.