Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Megtisztították Újvidék helységnévtábláját

Ritkaságszámba menő eseményről számolt be a VajdaságMa délvidéki hírportál szerdán: a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) aktivistái megtisztították Újvidék többnyelvű helységnévtábláját.

MNO
2011. 09. 29. 5:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A táblát a közelmúltban állították fel, és néhány nappal ezelőtt ismeretlen elkövetők fekete autólakkal lefújták rajta a tartományi székváros magyar nevét. A rendőrség nyomozást indított.

Az LSV aktivistái azonban nem várták meg a vizsgálat végét, s kezükbe vették az „ügyet”, pontosabban a szivacsot és a tisztítószert. Radovan Latinovic, az LSV újvidéki bizottságának elnöke leszögezte: a Vajdaság multikulturális térség, ahol a különbözőségek védelmének mindenkor elsőbbséget kell élveznie.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.