Megtört a Győr veretlenségi sorozata

<p>Fantasztikus hangulatú összecsapáson a Diósgyőr 2-0-ra legyőzte a Győr gárdáját, amely így először szenvedett vereséget ebben a szezonban. A nap másik mérkőzésén a Kecskemét Lencse bombagóljával győzött a Ferencváros ellen. Az OTP Ligát így már ponelőnnyel vezeti a Debrecen a Győr előtt, a harmadik helyen a Honvéd áll.</p>

Pintér Patrick
2011. 09. 25. 19:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

KECSKEMÉT–FERENCVÁROS 1-0 (1-0)
Kecskemét, Széktói-stadion, 6000 néző. Vezette: Solymosi.
KTE: Németh G. – Koszó (Maynard, 55.), Radanovics, Balogh B., Forró (Gyagya, 83.) – Szavics, Ebala, Litsingi (Gyurcsó, 67.) – Foxi, Lencse, Bori. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.
FTC: Jova – Maróti, Balog Z., Klein, Junior – Jovanovics, Tóth B., Otten, Morales (Rósa D., 67.), Hakola (Pölöskey, 62.) – Oláh. Vezetőedző: Détári Lajos.
Gólszerző: Lencse (33.).

Lencse Lászlónak elég volt egy villanás ahhoz, hogy eldöntse a három pont sorsát: a nemrégiben igazolt támadó a 33. percben egy köténycsellel lerázta magáról Balogot, majd nagy erővel a jobb felső sarokba lőtt. Ezen kívül akadt még két nagy lehetősége, de előbbit Jova hárítani tudta, a másodiknál pedig a kapufát találta el. Ezzel szemben a másik oldlaon csupán Pölöskey lövését lehetett feljegyezni az utolsó percekből.

DIÓSGYŐR–GYŐR 2-0 (1-0)
Miskolc, 11 000 néző. Vezette: Szilasi.
DVTK: Farkas B. – Vadász, Gal, Budovinszky, Gohér – Gallardo (Seydi, 39.), Abduraman, Lippai (Rakovics, 78.), Luque (Menougong, 62.) – Arze, Tisza. Vezetőedző: Benczés Miklós.
Győr: Sztevanovics – Babic, Sztanisics, Djordjevics, Völgyi – Dinjar, Pilibaitis, Ji-Paraná (Windecker, sz.), Dudás – Trajkovic (Ceolin, 80.), Alekszidze (Tokody, sz.). Vezetőedző: Csertői Aurél.
Gólszerző: Luque (16. – 11-esből), Seydi (59.).
Kiállítva: Djordjevics (31.).

Fergeteges hangulatban telt a mérkőzés, 11 000 néző buzdította a csapatokat. A hazaiak jutottak vezetéshez Luque tizenegyes-góljával, amit Alekszidze kezezéséért ítélt meg a játékvezető. Negyedórával később már emberelőnybe is került a Diósgyőr, miután Djordjevicset durva könyöklésért kiállították. A második félidő elején Seydi egy kiugratás után Sztevanovics mellett a hálóba emelt, s ezzel el is dőlt a találkozó. A Győr elvesztette veretlenségét.

Az élmezőny:
1. Debrecen 26
2. Győr 25
3. Honvéd 19
4. Diósgyőr 18
5. Pécs 18

A góllövőlistát a 8 gólos Perics (Kaposvár) és Danilo (Honvéd) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.