Megugrott a GYSEV utasainak a száma

Jelentősen emelkedett az utasok száma a GYSEV Zrt. vonalain az év első nyolc hónapjában, a vasúttársaság a tavalyi adatokhoz képest 121 ezerrel több utast szállított januártól augusztusig, ami 5,9 százalékos emelkedést jelent.

MNO
2011. 09. 27. 15:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A GYSEV Zrt. belföldön Sopron és Győr, valamint Sopron és Szombathely, illetve Sopron és Szentgotthárd között végez személyszállítást. A cég közleménye szerint tavaly januártól augusztusig 2 millió 68 ezer, idén viszont már 2 millió 189 ezer utast szállított. Az emelkedés mértéke a teljes árú menetjeggyel és az üzletpolitikai kedvezménnyel utazók esetében a legszembetűnőbb, mindkét esetben két számjegyű.

Az utasok az év első 8 hónapjában több mint 5 millió 200 ezerrel több kilométert tettek meg a GYSEV vonalain, mint az előző év első 8 hónapjában. Nem változott jelentősen az utasok által megtett táv: ez tavaly és az idén is átlagosan 44 kilométer volt.

Többen választották a GYSEV Zrt. intercity járatait is: a tavalyi év első 8 hónapjához képest idén januártól augusztusig 15 300-zal többen utaztak IC-vel – áll a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.