Megújul Békéscsaba belvárosa

Csaknem kétmilliárd forintból megújul Békéscsaba belvárosa; az önkormányzat pályázaton 1,1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el egy régiós operatív program keretében – tájékoztatta a városháza kedden az MTI-t.

MNO
2011. 09. 13. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a támogatásról a bírálóbizottság még az idén májusban döntött, a szerződést hétfőn írták alá. A belváros rehabilitációja csaknem kétmilliárd forintba kerül, a támogatás feletti összeget a város saját forrásként biztosítja. A kivitelezési munkálatok közbeszerzési eljárás lefolytatása után azonnal megkezdődnek, és várhatóan 2013 nyarára fejeződnek be.

A projekt keretében átrendezik a Szent István teret, a tér szomszédságában, a Kossuth tér és a Luther utca torkolatában új forgalmi csomópontot alakítanak ki, és egy-egy szakaszon felújítják a Luther és az Andrássy utat is. A szintén közeli Szabadság téren buszfordulókat, buszmegállókat alakítanak ki, és parkosítják a területet. Új homlokzatot kap a városháza és további két patinás épület is a Szent István téren. A programba bekapcsolódott a magántőke is: a közeli kereskedelmi központ udvarán 204 férőhelyes, ötszintes parkolóház épül, és felújítják a főtéri Sas patika homlokzatát is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.