Megválasztották az új alpolgármestert Nyíregyházán

Jászai Menyhértet, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjét választotta Nyíregyháza új alpolgármesterévé csütörtöki ülésén a város közgyűlése.

MNO
2011. 09. 22. 11:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A civilben cégvezetőként tevékenykedő Jászai Menyhért Halkóné Rudolf Éva Fidesz–KDNP-s alpolgármester helyére lép, aki családi okok miatt augusztus 31-i hatállyal mondott le tisztségéről. Az új alpolgármester 250 ezer forintos tiszteletdíjért és az összeg 20 százalékának megfelelő költségátalányért látja el feladatát heti húsz órában.

Jászai Menyhértet 19 igen szavazattal, egy tartózkodással, ellenszavazat nélkül választotta meg a helyhatóság testülete. Az ülésen a képviselők elfogadták Szemán Sándor főjegyzőnek a szervezeti és működési szabályzat módosítására tett sürgősségi indítványát, amely szerint a jövőben legfeljebb három alpolgármestert választhat meg a testület. A tisztviselők közül egynek társadalmi megbízatásban kell ellátnia feladatát, egy alpolgármestert pedig a közgyűlés nem saját tagjai közül választhat ki a közgyűlés.

A szabolcsi megyeszékhelyen a tavaly októberi önkormányzati választások után Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester munkájának segítésére két alpolgármestert neveztek ki, az akkor megválasztott Halkóné Rudolf Éva helyére lépő Jászai Menyhért mellett jelenleg Kósa Tímea külsősként, nem közgyűlési tagként tölti be a tisztséget.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.