Megviselte az ágyékát az őrült vállalkozás

Egy gurulós irodai székkel hajtott Prágából Pozsonyba egy cseh diák, aki 16 nap alatt tette meg az erőt és persze cipőt, illetve kereket próbáló 380 kilométeres távot.

MNO
2011. 09. 29. 23:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Naponta 20-30 kilométert tettem meg. Nem csaltam, és keményen hajtottam. Néha ültem a székben és a lábammal hajtottam magam, máskor pedig úgy suhantam vele, mint egy gyerek rollerrel” – mesélte a 21 esztendős Miroslav Jonas a Novy Cas című pozsonyi szlovák lapnak. Mint hozzátette: összesen hat pár cipőt és nagyjából húsz darab apró kereket tett tönkre az út során, amely elsősorban nem az ülepét, hanem az ágyékát viselte meg a legjobban.

Az őrült vállalkozást, hogy egy gurulós irodai széken tegye meg a cseh és szlovák fővárosok közötti távot, a személyes tanulmányai inspirálták. „Jövőbeli humánerőforrás-munkatársként gyakorlatilag egy irodai székben fogok élni. Ezért szerettem volna megmutatni, hogy aktívan is lehet használni ezt az ülőalkalmatosságot” – mondta el Jonas a Plus Jeden Den című szlovákiai lapnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.