Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Megyeri Dávid: József Attila védelmében

MNO
2011. 09. 30. 7:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megyeri Dávid: Válaszra vár, honnan szedhette Kertész a moslékzabálók kitételt. Élünk a gyanúperrel, hogy Karinthy Frigyes Moslék-ország című paródiáját (Így írtok ti) keverte a valódi Ady-versekkel. Karinthynál viszont éppen a hazaszeretet megnyilvánulása a túlzások humoros felnagyítása. Az a célja, hogy ezen keresztül nevetéssel oldja fel az adys retorikai elemeket, ön- és nemzetmarcangolást. Ady Endre és József Attila kritizálták, ám sosem becsmérelték, sértegették saját hazájukat és nemzetüket. József Attila legfeljebb a fájó és kiáltó társadalmi különbségekért felelős uralkodó osztályokat bírálta metszőn, de még véletlenül sem írt egyetlen rossz, félreérthető szót a magyarságról.

(Magyar Nemzet, 2011. szeptember 30.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.