Méltánytalannak tartja az adót

A Coca-Cola elhalasztotta tervezett beruházását egyik franciaországi gyárában, mert a kormány a megszorítócsomag részeként adót akar kivetni a szénsavas üdítőitalokra.

MNO
2011. 09. 08. 18:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társaság csütörtöki közlése szerint egyelőre várnak a dél-franciországi Pennes-Mirabeau-ban lévő üzemükben tervezett 17 millió eurós fejlesztéssel, amíg kiderül, mit fog tartalmazni az új törvény. A Coca-Cola Enterprise vezérigazgatója szerint a vállalat kész együttműködni a kormánnyal az államháztartás kiegyensúlyozását célzó törekvéseiben, az adót azonban méltánytalannak tartja, mert olyan italokra akarják kivetni, amelyek nem károsak az egészségre.

A vezérigazgató utalt arra is, hogy a kormány az üdítőadóból 120 millió euró bevételre számít annak a megszorítóprogramnak a részeként, amely több milliárd eurós kiadáscsökkentést és bevételnövelést akar elérni.

A francia parlament alsóháza szerdán fogadta el a kormányjavaslatot, a felsőház csütörtökön szavaz. A Coca-Colának öt telephelye van Franciaországban, összesen háromezer alkalmazottal.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.