Mélyponton a jelzáloghitelezés

Spanyolországban nyolcéves mélypontra zuhant a jelzáloghitelezés júliusban, az ország gazdaságában létfontosságú idegenforgalom viszont élénkült – derül ki a csütörtökön ismertetett adatokból.

MNO
2011. 09. 22. 17:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelzáloghitelek száma Spanyolország egykor virágzó lakóingatlan-piacán 44,2 százalékkal csökkent júliusban az egy évvel korábbihoz képest, 46 980-ra. Értékben 48,3 százalékkal, 5,8 milliárd euróra estek a bankok által adott hitelek, ami nyolcéves mélypontnak felel meg.

Az euróövezet negyedik legnagyobb gazdaságában az egyik legmagasabb a lakosság eladósodottságának mértéke. Ugyanakkor az idegenforgalom kezd magához térni: augusztusban 9,4 százalékkal több külföldi turista érkezett Spanyolországba mint egy évvel korábban, a beutazók száma7,6 milliót tett ki. Ez a legmagasabb 2007 júliusa óta.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.