Mérgező növényekkel is ismerkedhet

Növényünnep várja az érdeklődőket szeptember 9-től 11-ig a Fővárosi Állat- és Növénykertben; a botanikai látnivalókkal, bonszaikiállítással és számos ismeretterjesztő programmal tarkított hétvégén az a gyermek, aki tíz üres italos kartondobozzal érkezik, a környezettudatosság jegyében ingyenes belépőt kap.

MNO
2011. 09. 06. 5:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntektől vasárnapig a növényeké lesz a főszerep a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A háromnapos rendezvény célja, hogy a látogatók ne csak az állatokkal ismerkedjenek, hanem a színes és változatos növényvilággal is – adta hírül az intézmény.

Az állatkert botanikai látnivalói mellett számos magyarországi arborétum és botanikus kert is képviseltetni fogja magát: a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat standjánál a mérgező növényekkel lehet megismerkedni, a Duna-Ipoly Nemzeti Park pedig bemutatja a kezelésükbe tartozó zöld kerteket, védett természeti értékeket. Szombaton és vasárnap a Barlangteremben, illetve a japánkerti bonszaipavilonban bonszaikiállítás lesz.

A növényünnep mellett Vidám doboznapok címmel gyűjtést tartanak a kert főbejáratánál. Az Italoskarton Környezetvédelmi Szolgáltató Egyesülés és a Fővárosi Állat- és Növénykert közös programjának keretében azok a gyerekek, akik legalább tíz egyliteres gyümölcsleves vagy tejes kartondobozt gyűjtenek össze és adnak le az állatkert főkapuja előtti gyűjtőpontnál, díjmentesen látogathatják a hétvégén az intézményt. Az akció a hulladék-újrahasznosítás fontosságán túl felhívja a figyelmet arra, hogy az újrahasznosított termékek használatával csökkenthető az erdőirtás vagy bányászat útján előállított nyersanyagok mennyisége, így környezetvédelmi szempontból rendkívüli jelentőségű.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.