Milliók életére vannak hatással az áradások

Kettőszázhetven halálos áldozatot szedtek a Pakisztán egyes déli térségeit az elmúlt hetekben sújtó áradások, amelyek különböző módon 5-10 millió embert érintettek – közölték kedden tisztségviselők.

MNO
2011. 09. 13. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóságok korábban 209 halottról számoltak be. Szadzsad Haider Sah tisztségviselő, aki természeti csapások elhárításával foglalkozik Szindh tartományban, elmondta: legalább 270 ember vesztette életét, miután összeomlott a házuk és elragadta őket az ár.

A pakisztáni szövetségi kormány szerint a víz 1,2 millió házat árasztott el – ami legalább 5,3 millió embert sújtott –, s 1,7 millió hektár megművelhető földterületet öntött el. A pakisztáni Pattan jótékonysági szervezet mindazonáltal úgy véli, a természeti csapás 10 millió embert is megkárosíthatott.

Szarvar Bari, a szervezet szóvivője hangsúlyozta: az emberek szörnyű körülmények között éltek az áradás sújtotta vidékeken, ezért a károsultak valós számának a hivatalosan közölt adat kétszerese körül kell lennie.

Pakisztán tavaly nyáron története legsúlyosabb árvizét szenvedte el, a természeti csapás 21 millió embert károsított meg, a pusztítás és a kieső bevételek 10 milliárd dolláros anyagi kárt okoztak. Árvízkárosultak tízezrei még ma is menekülttáborokban élnek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.