Minden idők legnagyobb drogfogása

Több mint fél tonna kokaint foglalt le a hongkongi rendőrség, ami minden idők legnagyobb drogfogása a kelet-kínai nagyvárosban.

MNO
2011. 09. 19. 7:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség vasárnap közölte, hogy 560 kilogramm kokaint foglalt le, amelynek piaci értéke csaknem 77 millió dollár. Öt férfit és három nőt vettek őrizetbe: öten közülük mexikóiak, illetve egy amerikai és egy kolumbiai állampolgár is van köztük.

„Úgy véljük, sikerrel semlegesítettünk egy nemzetközi bűnszövetkezetet” – jelentette be a hongkongi drogellenes hatóság vezetője. A gyanúsítottakat hétfőn állítják bíróság elé. Hongkongban a kábítószer-kereskedelemért kiszabható maximális büntetés életfogytiglani börtön és 640 ezer amerikai dollárnak megfelelő pénzbüntetés.

A rendőrség kábítószer-ellenes osztálya egy raktárhelyiségben és Hongkong más részein hajtott végre razziákat egy bejelentés nyomán. A rendőrségi akció pénteken kezdődött, és három napig tartott. A raktár, ahol a kokainra bukkantak, a rendőrség szerint a drog kiporciózására és tárolására szolgált. A kábítószert újrahasznosításra váró, összepréselt műanyag olajtartályokban rejtették el. A rendőrség munkatársainak még további 2-3 napba telik majd, amíg teljesen átkutatják a 930 négyzetméteres épületet.

Bár az őrizetbe vett drogkereskedők kapcsolatban álltak helyi dílerekkel is, a nyomozók szerint nem kizárt, hogy a Dél-Amerikából érkezett kábítószert Belső-Kínába vagy más országokba akarták eljuttatni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.