„Mire az ügyvédek megérkeztek, a meghallgatás már véget ért”

Tanúvallomást tett a Mubarak-per szombati tárgyalásán Egyiptom ideiglenes államfője, a fegyveres erők főparancsnoka, de az áldozatok ügyvédjei szerint a meghallgatást az előre meghirdetettnél előbb kezdték el és fejezték be, ezért ők nem tudtak neki keresztkérdéseket feltenni.

MNO
2011. 09. 24. 13:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mohamed Huszein Tantávi tábornok február 11-én vette át az államfői hatalmat a lemondásra kényszerült Hoszni Mubaraktól. Az előző húsz évben Mubarak védelmi minisztere volt, s ezt a tisztséget megőrizte az új kormányban is. Mubarakot belügyminiszterével, Habíb el-Adlival és hat másik vezető tiszttel együtt azzal vádolják, hogy bűnrészes a biztonsági erők általi fegyverhasználatban. A január 25-től 18 napon át tartó tiltakozó megmozdulások idején eldördült lövésektől több mint 850 ember vesztette életét.

„Mire az ügyvédek megérkeztek, a meghallgatás már véget ért” – panaszkodott újságíróknak az egyik ügyvéd, Váel Zekri. Omar Szulejmán, az elkergetett államfő legbelsőbb köréhez tartozó politikus már a múlt héten tanúvallomást tett, de zárt ajtók mögött, és semmi nem szivárgott ki azzal kapcsolatban, hogy mi hangzott el azon a tárgyaláson.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.