Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

„Misszionárius merészségre” buzdít a pápa

„Misszionárius merészségre”, az igehirdetés és a hittérítés új útjainak keresésére biztatta XVI. Benedek pápa az európai főpapokat pénteken az albán fővárosban ülésező Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának küldött üzenetében. A tanácskozáson Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek is részt vesz.

MNO
2011. 09. 30. 19:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új utak keresésekor megkülönböztetett figyelemmel kell lenni a fiatal nemzedékre – üzente a katolikus egyházfő. A tiranai európai püspöki konferencia fő témája az új evangelizálás a Vatikáni Rádió pénteki tudósítása szerint. XVI. Benedek 2012 októberére külön zsinatot hívott össze az új evangelizálás témakörében, és tavaly októberben megalakította az Új Evangelizáció Pápai Tanácsát.

Erdő Péter a Vatikáni Rádiónak adott nyilatkozatában kifejtette: az új evangelizálás újrafelfedezést jelent és azt, hogy azokban az országokban hirdetik az evangéliumot, amelyeknek a kulturális gyökerei a keresztény vallásból erednek, de amelyek eltávolodtak a kereszténységtől. „Tömegesen vannak olyanok Európában, akik még soha nem kerültek közvetlen kapcsolatba a keresztény hittel” – érzékeltette Erdő Péter a katolikus egyház e missziójának jelentőségét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.