Mítoszt teremtenek a Holdról

A Holdról teremt új mítoszt a Pixar jövőre megjelenő rövid animációs filmje, a La Luna.

MNO
2011. 09. 26. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pixar műhely jellemzően rövid animációkkal együtt forgalmazza egészestés munkáit. Ezek a rövidfilmek amellett, hogy szórakoztatóak, betekintést engednek az animációs film jövőjébe is, mivel a klipek lehetőséget teremtenek mind a technikai, mind a művészi kísérletek számára. A stúdió a 2012. június 22-én mozikba kerülő Brave című animációs filmje elé szánja a La Luna című munkát.

Mint Enrico Casarosa, a rövidfilm rendezője elmondta: a La Luna egy kisfiúról szól, aki apjával és nagyapjával csónakon kel útra a Holdra. A Genovából származó Casarosa – aki a Pixar Fel! című Oscar-díjas animációján is dolgozott – saját gyermekkorát idézi fel a mesében. „Mindig szerettem A kis herceget meg a többi, Holdról szóló történetet és meg akartam alkotni a saját Hold-mítoszomat” – magyarázta. A rövidfilmre egyúttal úgy tekint, mint valamiféle meghallgatásra: ha jól sikerül, az lendíthet animációs pályafutásán – tette hozzá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.