Mourinhót kritizálja Cruyff

Johan Cruyff, a hollandok legendás futballszakembere szerint José Mourinho, az ősi Barcelona-rivális Real Madrid vezetőedzője tehetetlensége és arroganciája miatt viselkedett botrányosan a két spanyol elitcsapat minapi Szuperkupa-mérkőzésének visszavágóján.

MNO
2011. 09. 06. 11:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A játékosok közötti csetepatét is kiváltó találkozó utolsó pillanataiban, miután Marcelo csúnyán „beleszállt” a Barca új szerzeményébe, Cesc Fabregasba, Mourinho a katalán együttes másodedzőjének, Tito Vilanovának a szemébe nyúlt, amiért a rá váró fegyelmi tárgyaláson akár 12 mérkőzésre szóló eltiltást is kaphat.

„Rossz példát mutat, amelyet gyerekek milliói látnak a televízióban – fogalmazott a játékosként háromszoros aranylabdás Cruyff. – Lehet, hogy Mourinho a magánéletben jó ember és kiváló edző, de a világnak valami egészen más oldalát mutatja meg.” Az egykor a Barca játékosaként és edzőjeként is sikeres holland szerint főként az lehet az oka a portugál tréner viselkedésének, hogy a Barcelona az elmúlt időszakban – a hazai Szuperkupa elhódítása előtt – csakis a spanyol Király Kupa döntőjében maradt alul a fővárosiakkal szemben, miközben a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is megnyerte.

„A Madridnak nincs szerencséje a Barcelona ellen mostanában, Mourinho pedig már oly mértékben megszállottá vált, s úgy viselkedik, ami túlmegy minden határon” – tette hozzá Cruyff.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.