Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Művészetről, műtárgyakról mindenkinek

Antik írógépek, nagyanyáink és nagyapáink ékszerei, míves kardok és evőeszközök, kortárs szobrok és műalkotások Megannyi apropó egy jó beszélgetéshez vagy csendes szemlélődéshez – kinek-kinek hangulata szerint. Erről szól a Falk Art Fórum.

MN
2011. 09. 30. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Falk Miksa utca fesztiválja, a Falk Art Fórum (FAF) szeptember 24-én délután ismét sétálóutcává változtatja Budapest galériás negyedének ütőerét a Kossuth tértől egészen a Szent István körútig. A rendezvényen a szélesebb közönség is megismerkedhet a csodaszép műtárgyak korántsem oly titokzatos, de annál varázslatosabb világával. Műértőknek kiváló alkalom a szakmai találkozásra, műkedvelőknek a kíváncsiskodásra.
Mindez nem véletlen, hiszen a galériák, régiségkereskedések és aukciós házak művészeti fesztiválja érdekesebbnél érdekesebb programokkal hívogat. A Pintér Sonja Galéria például éppen erre a napra időzíti Gál András festőművész Pienture conceptuelle című kiállításának megnyitóját Gulyás Gábor esztéta, a Műcsarnok igazgatójának közreműködésével. A Moró Antik különleges kardokat tár a nagyközönség elé, Hári Anikó ötvös pedig egy XIX. századi budoár miliőjét varázsolja a Falk Miksa utcába. Ugyanitt Szécsi Noémi írónő olvas fel legújabb regényéből. A Násfa Antik Galéria Gádor István szobrász- és keramikusművész 1940–50-es években készült munkáival igyekszik becsalogatni a gyűjtőket és az érdeklődőket. A Haas Galéria immár tizenötödik kiállítását tervezi a két világháború között működött KUT (Képzőművészek Új Társasága) alkotóinak műveiből, a középpontban ezúttal a női alkotók állnak.
A BÁV Zrt. különleges kamaraárverést rendez, amelyre nemcsak a gyűjtőket és a befektetőket várja, hanem mindazokat, akik még nem voltak művészeti aukción, de szeretnék megismerni a menetét, érezni a hangulatát, átélni a licitálás örömét. Összesen 80-100 műtárgy kerül kalapács alá, az egyedi eseményre való tekintettel meglepően alacsony kikiáltási árakon.
A nyüzsgő forgatag birtokba veszi az utcát is. A sátrakban apró kiegészítők, bakelittárgyak, laposüvegek, úti szettek, remek állapotú csatos aktatáskák, krokodilbőr szivartartók és különleges tárcák kelletik magukat. Szilas Rita és Illényi Lenke ifjú designerek antik tárgyakat keltenek új életre divatbemutatójukon, és folytatódnak az utca épületeit felfedező, népszerű és izgalmas várostörténeti séták. A Fémviszonyok címet viselő program főszereplője a fém – legyen az antik vagy kortárs, kard vagy ékszer.
A Falk Art Fórumon a Képzőművészeti Egyetem diákjai is jelen lesznek legfrissebb alkotásaikkal. A zenei aláfestésről egyebek között Váczi Eszter és Keszei Bori, a bécsi operaház művésze gondoskodik. A gyerekek örömére ismét a fesztivál vendége lesz Lukácsházi Győző és a Bonbon matiné.

Infó: www.falkart.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.