Nagy a tétje a falunapnak

Az identitástudat megerősítését is célozza az a falunap, amelyet szombaton rendeznek a Nógrád megyei Somoskőújfaluban. A rendezvény érdekessége, hogy annak az utcának a csapata, amely megnyeri a hétpróbaversenyt, eldöntheti, milyen fejlesztésre költsék a faluban jövőre az ezzel járó egymillió forintot.

MNO
2011. 09. 08. 8:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénzt jövő évi költségvetéséből biztosítja az önkormányzat – mondta Tóth László polgármester az MTI-nek. A versenyző csoportok utcák szerint alakulnak meg, a győztesek pedig dönthetnek a fejlesztési célról, de ez az egymillió forint pályázati önerő is lehet majd.

A hétpróba kora reggel utcadíszítéssel kezdődik, majd második feladatként kezdődik a főzőverseny. A következő próbákba tartozik az ügyességi játékok mellett a kispályás foci és a teke csapatverseny. Ezek ésszerű következménye lesz a sörivóverseny, végül pedig hastáncban vetélkednek a csapatok.

A polgármester a falunap céljának nevezte az identitástudat megerősítését, a lokálpatriotizmus, az összetartozás kifejezését, de a kapcsolatteremtést és -tartást is a somosi kötődésű emberekkel, cégekkel és a szomszédos szlovák falvak lakóival. Utóbbi jegyében hívták meg a falunapra Szlovákiából Fülek, Füleksávoly, Csákányháza, Ragyolc, Béna és Fülekpüspöki polgármesterét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.