Nagy menetelésre készül az MSZP

Valamennyi szakszervezeti javaslatot a parlament elé terjeszti az MSZP az új Munka törvénykönyvéről (Mt.) szóló, várhatóan a következő hetekben kezdődő parlamenti vitában – jelentette ki Gúr Nándor a Népszava hétfői cikkében.

MNO
2011. 09. 12. 6:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialista párt foglalkoztatáspolitikai tagozatának elnöke megjegyezte, pártja még azokat az előterjesztéseket is az Országgyűlés elé viszi, amelyekkel nem ért egyet. Ezzel akarják pótolni a Munka törvénykönyve koncepciójának elmaradt társadalmi egyeztetését. Gúr Nándor a lapban megerősítette, hogy az MSZP elfogadhatatlannak tartja az Mt. módosításának jelenlegi tervezetét, mivel több ponton sérti a munkavállalók érdekeit és jogait. Példaként említette, hogy a jövőben többet kellene dolgozni ugyanannyi vagy kevesebb bérért, továbbá kötöttebbé válnának a szabadságolás szabályai, illetve bővülne a dolgozók kártérítési felelőssége.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.