Nagyobb sebességgel járhatnak a vonatok

Hatszázhúsz millió forintos ráfordítással átépíti a Szekszárd–Decs pályaszakaszt a MÁV Zrt., a felújításnak köszönhetően nagyobb sebességgel járhatnak a vonatok – közölte a közlekedési társaság csütörtökön.

MNO
2011. 09. 22. 16:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szekszárd és Decs között 4646 méteren vágányszabályozást végeznek és síneket cserélnek, Decs és Bátaszék között pedig gépi padkarendezés zajlik, a munkát október 16-ig fejezik be. Addig Baja és Sárbogárd között a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, Tolna–Mözs és Bátaszék között pedig vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Szekszárd és Decs közötti öt és fél kilométeres szakaszon a motorvonatok eddig óránként 40, más vonatok 20 kilométeres sebességgel közlekedhettek. Az átépítés után hatvan kilométer lesz a megengedett sebesség. A MÁV sajtóosztálya közölte azt is, hogy távlati terveikben szerepel a Decs–Bátaszék szakasz átépítése is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.