Nagyon jó hír érkezett Németországból

A várakozásokat meghaladóan, 4 százalékkal nőtt júliusban a német ipari termelés az előző hónaphoz képest, a júniusi 1,1 százalékos csökkenést követően.

MNO
2011. 09. 07. 11:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elemzők mindössze 0,5 százalékos bővülést vártak. Az adat kimagasló az elmúlt hónapok ipari teljesítménymutatóit tekintve, ami azt jelzi, hogy a legerősebb európai gazdaság lassulása még korántsem nyilvánvaló.

A második negyedévben az előrejelzéseknek megfelelően szezonálisan kiigazítva 0,1 százalékkal nőtt a német GDP az előző negyedévhez képest és 2,7 százalékkal éves összevetésben. Az első negyedévben az előző negyedévhez képest 1,3 százalékkal, éves összevetésben 4,7 százalékkal nőtt a német GDP.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.