Nagyszabású tervet szőtt a herceg

Nagyszabású tervet szőtt Károly walesi herceg édesanyja, II. Erzsébet uralkodó megkoronázásának jövőre esedékes 60. évfordulójára: felkér valamennyi 4-16 év között brit gyermeket arra, hogy készítsen önarcképet magáról egy óriási installáció számára, megörökítendő a 2012. év nemzedékét.

MNO
2011. 09. 19. 6:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gyermek és művészetek nevű alapítványom meghív minden gyermeket és fiatalt az Egyesült Királyságban, hogy aktívan vegyen részt önarcképkészítésben, és váljon a Nagy-Britannia arca projekt részévé – idézte a brit trónörököst a The Daily Telegraph brit napilap.

Bármilyen formában készíthető önarckép: rajz, festmény, textilnyomat, fotó, 3D-s felvétel. Az alkotásokból egy óriási installáció készül, amelyet a Buckingham-palota előtt állítanak fel jövő áprilisban. A projekthez Károly herceg a művészvilág olyan neves képviselőit nyerte meg, mint Tracey Emin, Darcy Bussel, Michael Caine és Jeremy Irons. Az önarcképeket a brit nemzeti archívum megőrzi a jövő nemzedékeinek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.