Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Grúzia

„Nagyüzemben” hordják a vizet, lezárják a közkutakat

Lezár harminckét közkutat a helyi vízszolgáltató Tettye Forrásház Zrt. a következő hetekben Pécsen, mert sokan azok használatával szereznek ingyen nagy mennyiségű ivóvizet – közölte a Pécsi Újság internetes hírportál csütörtökön.

MNO
2011. 09. 29. 12:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap olvasói levelekre is hivatkozva azt írta, hogy több helyről rendszeresen, „nagyüzemben” hordják a vizet, egyes kutakról slaggal vezetik a vizet az udvarokba, hogy azzal virágokat locsoljanak vagy feltöltsék a kerti medencét. A térítésmentesen használható közkutak lezárására az az elmúlt években európai uniós támogatással megvalósult beruházás ad lehetőséget, amelynek köszönhetően a baranyai megyeszékhely minden háztartása csatlakozhatott a vezetékes ivóvízhálózathoz.

Sándor Zsolt, a Tettye Forrásház vezérigazgatója hangsúlyozta: az intézkedés ideiglenes, a kutakat a jövőben szükség esetén újra üzembe tudják helyezni. A Pécsi Újság úgy értesült, hogy a lépés az önkormányzatnak havi mintegy félmillió forint megtakarítást jelent.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.