Négy év börtön, mert összeszurkálta barátnőjét

Jogerősen négy év börtönre ítélte a Győri Ítélőtábla kedden azt a most húszéves fiatalembert, aki 2009 decemberében Oroszlányban ittasan összeszurkálta az őt csaknem másfél éves kapcsolat után elhagyó barátnőjét.

MNO
2011. 09. 06. 11:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jogerős döntés ezzel életveszélyt okozó testi sértésről emberölés kísérletévé minősítette a cselekményt, de sem a főbüntetés tételén, sem a közügyektől való három év eltiltáson nem változtatott.

A vád szerint Papp Krisztián ittasan – hét sör és egy fél deci vodka elfogyasztása után – jelent meg a lány otthonában, vita után megragadott egy 20 centiméteres pengéjű konyhakést, és a lány fejét, nyakát kaszabolta. Az egyik fejsérülés miatt olyan sok vért vesztett a lány, hogy közvetlen életveszélyes állapotba került.

Az első fokon eljáró Komárom-Esztergom Megyei Bíróság ítélete ellen a fiatalember enyhítésért, míg az ügyész súlyosbításért fellebbezett. Utóbbi kérte, hogy a tettet minősítsék emberölés kísérletének, egyebek mellett az ilyen cselekmények nagy számával, de azzal is érvelve, hogy fizikai mellett lelki sérüléseket is okozott a támadó, és tettét a lány hatéves testvérének szeme láttára követte el.

A védő ezzel szemben arra hivatkozott: védence büntetlen előéletű, nem akart ölni, az volt a célja, hogy a lány vele maradjon. Vágásai olyan kis erejűek voltak, hogy áldozata csak nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, és megbocsátott a fiúnak, aki a tárgyaláson többször is „fiatalkori botlásként” említette a történteket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.