Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Hollandia

Negyven év után újra felújítják a színházat

Megkapta a végső jóváhagyást is a romániai Szatmárnémeti önkormányzata a városban működő Északi Színház felújításához. A munkálatok tavasszal kezdődnek.

MNO
2011. 09. 28. 16:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stier Péter, az Északi Színház ügyvezető igazgatója az Új Magyar Szó című bukaresti napilapnak elmondta: az év elején még abban reménykedtek, hogy a magyar és román nyelven is játszó színház épületének javítása a nyáron vagy az ősszel elkezdődhet. A csúszás okai közé sorolta a színházvezető, hogy a szerződéskötés és a munkálatok kivitelezésére kiírandó pályázat még több hónapig elhúzódhat.

A felújítási munkálatok ideje alatt az előadásokat a szakszervezetek művelődési házában fogják tartani, amelyet a szatmárnémeti polgármesteri hivatal a tervek szerint alkalmassá tesz az előadások megtartására.

Az Északi Színház pályázati úton 2,5 millió eurót (710 millió forintot) nyert az épület korszerűsítésére. A színházat legutóbb 1970-ben újították fel. Az eltelt négy évtized alatt csaknem minden berendezés tönkrement.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.