Nehéz csaták várnak a listavezetőkre

A Debrecen Kaposvárott, a Győr Diósgyőrben próbálja meg begyűjteni a három pontot a magyar labdarúgó OTP Liga 10. fordulójában, ám egyik csata sem ígérkezik könnyűnek számukra. A Kaposvár bárkit meglephet otthon, míg a DVTK otthonából eddig csupán a Kecskemét tudott ponttal távozni. A címvédő Videoton péntek este, a forduló nyitányán találkozik a sereghajtó Zalaegerszeggel.

Pintér Patrick
2011. 09. 23. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előbb említett Debrecenre sem vár könnyű ellenfél, jelesül a Kaposvár, ráadásul idegenben, s mint azt már jó párszor láthattuk az utóbbi években, a Somogy megyei alakulat saját otthonában bárkit meglephet. Az eddig nyolc győzelemmel és egy döntetlennel rendelkező Loki persze nem szeretne megégni a Rákóczi-stadionban, ehhez azonban egyfelől jól kell őriznie a góllövőlista élén álló Milan Pericset, másfelől pedig Coulibalynak vagy a hétközi kupameccsen mesterhármast szerzett Kulcsárnak be kell találni a szlovák Hajduch kapujába.

A Honvéd elleni fővárosi rangadón 2-0-ra kikapott az Újpest, amely most hazai pályán javítana: ellenfele a legutóbbi fordulóban a hajrában fordító Haladás. A két csapat évek óta jó mérkőzéseket vív egymással, s erre számíthatunk most is, hiszen mindkét együttes kifelé mászik abból a gödörből, amelybe az év elején került. A lila-fehéreknek ehhez edzőváltásra, a szombathelyieknek belső megújulásra volt szükségük.

Jó mérkőzést ígér az utóbbi hetekben visszafogottan teljesítő Paks és a még mindig az élmezőnyben tartózkodó Pécs összecsapása. A vendégek az elmúlt néhány fordulóban kissé visszaestek, ám mivel mindkét fél bizonyítani szeretne, nagy küzdelem várható. A már dobogós Honvéd Siófokra utazik, míg a feltörekvő, de kiismerhetetlenül teljesítő Pápa pedig a legutóbb a Videotonnal döntetlenező Vasast látja vendégül.

Vasárnap ismét izgalmas csatákat láthatunk, előbb a Ferencváros kecskeméti vendégjátékára kerül sor. A két klub között mindig nagy volt a rivalizálás, ezt még a másodosztályból hozták magukkal, s mivel mindkét csapat szurkolói a támadójáték erőltetését várják el csapatuktól, nagy valószínűség szerint gólgazdag találkozót nézhetnek végig. Hasonló cípőben járnak a diósgyőri és a győri játékosok is, a piros-fehérek remekül nyitottak az NB I-ben, stabil csapattá váltak, már az ötödik pozícióban vannak, míg a Győr a Debrecennel karöltve igyekszik leszakítani magáról a mezőnyt, s ez eddig jól is működik. A mögöttük állomásozó Honvéd hátránya már 7 pont velük szemben. Hogy ez a különbség nőjön a hétvégén, győzni kellene a diósgyőri katlanban.

A 10. forduló programja:
Péntek: Videoton–Zalaegerszeg 18.00
Szombat: Kaposvár–Debrecen 15.00, Újpest–Haladás 17.30, Paks–Pécs 18.00, Siófok–Honvéd 18.00, Pápa–Vasas 18.00
Vasárnap: Kecskemét–Ferencváros 16.00, Diósgyőr–Győr 18.00.

Az élmezőny:
1. Debrecen 25
2. Győr 25
3. Honvéd 18
4. Pécs 17
5. Diósgyőr 15

A góllövőlistát a 8 gólos Perics (Kaposvár) és Danilo (Honvéd) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.