Nem akarnak a Felvidéken élni Dankóék

Andrej Danko, az SNS alelnöke ma a pozsonyi rendőrségen tett vallomást a párt tavasszal és kora nyáron kihelyezett óriásplakátjainak ügyében. Véleménye szerint a „magyar terjeszkedés” problémája aktuális, nem sértenek etikai előírásokat.

MNO
2011. 09. 20. 19:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az SNS ellen a Híd tett feljelentést júniusban a plakátok ügyében. A nacionalista párt fennállásának 140. évfordulója alkalmából kezdett kampányba az ország egész területén, köztük – a vádak szerint – magyarellenes jelszavakat használva. Az SNS így a „magyar terjeszkedés ellen” tiltakozott, de a „Hazánkban ne legyünk idegenek!” és a „Nem akarunk a Felvidéken élni!” szlogeneket is használta. A gyakorlat ellen az MKP is tiltakozott, Dunaszerdahely és Komárom képviselő-testülete pedig elítélő határozatot fogadott el.

„Az SNS az alkotmány értelmében tiszteletben tartja minden nemzetiség jogait. Az érintett médiakampány célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet az SNS politikában való működésének 140. évfordulójára, valamint hogy rámutassunk a legsürgetőbb politikai problémákra. Az érintett óriásplakátok nem a magyar kisebbséget támadták, hanem Magyarország agresszív politikájára mutattak rá” – jelentette ki Danko a kihallgatás során.

(bumm.sk)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.