Nem akarnak megfizetni a nácik bűneiért

Megkezdődött hétfőn a hágai Nemzetközi Bíróságon annak a beadványnak a tárgyalása, amelyben Németország fordult az ENSZ-testülethez a nácik által a második világháború idején elkövetett bűnök áldozatainak kárpótlásáról olasz bíróságokon néhány éve hozott ítéletek miatt.

MNO
2011. 09. 12. 13:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berlin azt szeretné elérni, hogy Olaszországban ne ismerjenek el egyéni kártérítési igényeket a második világháború során elkövetett cselekmények miatt, hiszen a jóvátételre már korábban sor került. A bíróság a héten hallgatja meg a feleket, de ítélet csak jóval később várható. Elsőként Németország képviselője szólalt fel az ügyben, és megismételte azt az álláspontot, hogy a nemzetközi jogon is csorba eshet, ha nemzeti bíróságokon hozott egyéni ítéletek nemzetközi megállapodások fölé helyezhetők.

(MT)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.