Nem bírta tovább a kapus, orvoshoz fordult

Kórházi kezelésnek veti alá magát Markus Miller, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hannover 96 csapatának második számú kapusa, aki saját bevallása szerint mentális kimerültséggel küzd.

MNO
2011. 09. 06. 9:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 29 éves hálóőr klubja tiszteletre méltónak nevezte, hogy a futballista nyilvánosságra hozta egészségügyi problémáját, s figyelemre méltónak ítélte a játékos hozzáállását. 2009 novemberében Robert Enke, a Hannover és a német válogatott kapusa öngyilkosságot követett el, miután hosszú évek alatt sem tudott megbirkózni súlyos depressziójával.

Az egy évvel ezelőtt a Karlsruhétól igazolt Miller a Hannover hivatalos honlapjának azt mondta: már eddig is járt pszichológiai kezelésre, de úgy érzi, az nem volt elegendő. „Ehhez a lépéshez óriási bátorságra volt szüksége, döntése minden tiszteletet megérdemel” – nyilatkozta Martin Kind, a klub elnöke.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.