Nem foglalkoznak komolytalan információkkal

A Kormányszóvivői Iroda tájékoztatása szerint a kabinet szerdai ülésén nem került szóba a kormányszóvivői kommunikáció. Az MTI megkeresésére küldött válaszukban közölték azt is, hogy az iroda nem foglalkozik „komolytalan és hiteltelen forrásból származó információkkal”.

MNO
2011. 09. 22. 12:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szóvivői iroda mindezt csütörtökön közölte az MTI kérdésére, azután, hogy az Origo arról írt, értesülése szerint éles bírálatot kapott a miniszterelnöktől a Giró-Szász András vezetésével felállt új kormányzati kommunikációs csapat a szerdai kormányülésen. A hírportál szerda esti cikke szerint Orbán Viktor állítólag azt vetette az új kormányszóvivő, Giró-Szász András és stábja szemére, hogy „rögtön az első igazi próbatételnél rosszul vizsgáztak”, amikor a nemzetgazdasági tárca keddi bejelentésében foglaltakkal kapcsolatban nem kommunikálták megfelelően, hogy nem új adókulcsot jelent, ha a bruttó 202 ezer forint alatt keresők adóváltozások miatti veszteségeit a 202 ezer forint felett keresőkkel fizettetik meg.

A Kormányszóvivői Iroda közleményében hozzátette: Giró-Szász András „töretlenül bízik abban, hogy a jövőben egyetlen orgánum sem alapoz névtelen, hiteltelen információkra cikkeket, tudósításokat, és az adott témában érintett személyeket minden esetben még a cikk, tudósítás megjelenése előtt megkérdezik”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.