Nem hajlandó elköltözni, a szülők a hatósághoz fordultak

Annyira nem akar kiröppenni a családi fészekből egy 41 éves „fióka” Olaszországban, hogy szülei a hatósággal próbálják kitenni a szűrét.

MNO
2011. 09. 21. 12:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Itáliában nagyon gyakori, hogy felnőtt, sőt középkorú férfiak szüleikkel élnek, főleg anyjukhoz ragaszkodnak annak főztje és egyéb gondoskodása miatt. Óriáscsecsemőként emlegeti a nép az ilyen férfiakat, akik közül sokan jobban ragaszkodnak az anyjukhoz, mint fordítva. Ez a helyzet azzal a velencei asszonnyal is, akinek sarja 41 esztendősen még mindig nem költözött el. A „fiút” az apja sem marasztalja.

A szülők végső megoldásként jogi úton próbálják kitessékelni „gyermeküket”. Kérelmükben elpanaszolták, hogy fiuknak jó állása van, önállóság helyett mégis az ő nyakukon él, ruháit anyjával mosatja, vasaltatja, és elvárja, hogy főzzenek rá.

A férfi figyelmeztető levelet kapott egy ügyvédtől, és abban hat napot szabtak meg számára, hogy elköltözzön. Ha nem teszi, megindul ellene a hivatalos eljárás: szülei hatósági védelmet kapnak fiukkal szemben – adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.