Nem lesz magyar „aranyeső” Londonban

Kovács István, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja szerint a pekingi teljesítményénél mindenképpen jobban kell teljesítenie a magyar küldöttségnek a jövő évi londoni nyári játékokon.

MNO
2011. 09. 09. 10:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpiai bajnok, amatőr és profi világbajnok korábbi ökölvívó a Digi Sport televízió Reggeli Start című műsorában elmondta, hogy szerinte a 2008-as egy rosszul sikerült verseny volt magyar szempontból, s azt „túl tudjuk és túl is kell szárnyalni”.

„Én egy 120-130 fős induló csapattal elégedett lennék, de nemcsak az indulók létszáma fontos, hanem az is, hogy ebből a 120-130 főből legyen legalább hat-nyolc aranyérem-esélyes sportolónk – mondta a londoni olimpiát előkészítő bizottság vezetője. – Lehet egy nagyon fényes olimpiánk, akár hat-nyolc aranyéremmel, de az is lehet, hogy Pekingnél alig valamivel jobb eredményt érünk el.”

Az esélyesekkel kapcsolatban azon véleményének adott hangot, hogy a kajak-kenusoktól is többet lehet remélni a pekinginél, de többek között sportlövészetben, ökölvívásban és cselgáncsban is lehet aranyérmese Magyarországnak, s az úszóktól is vár aranyat a sportvezetés.

Azt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy senki ne várjon olyan sikereket, mint Pekinget megelőzően: „A londoni olimpia még nem arról fog szólni, amit a magyar sportszeretők elvárnának, vagy amit megszoktak a korábbi olimpiákon. Nem lesz aranyeső és nem leszünk ott a világ közvetlen élvonalában sem.”

Kovács István a csapat leendő öltözékéről elárulta, hogy már biztosan Magyarország és nem a Hungary felirat díszeleg majd rajtuk.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.