Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Nem támogatták rendesen, inkább orosz lesz

A 2014-es szocsi téli játékokon már orosz színekben versenyez majd An Hjun Szo háromszoros olimpiai bajnok dél-koreai rövidpályás gyorskorcsolyázó.

MNO
2011. 09. 28. 7:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi média úgy tudja, hogy a honosítási eljárás már a célegyenesben jár. A 25 éves An Hjun Szo a 2006-os torinói téli olimpián három számban győzött, egyben pedig bronzérmet szerzett a férfiaknál. 2002 és 2007 között 18 alkalommal lett világbajnok. 2009-ben térdsérülés miatt kihagyta a vb-t, később pedig nem tudta kiharcolni a vancouveri olimpián való részvétel jogát.

A július óta Oroszországban készülő gyorskorcsolyázó állampolgárság-váltásával arra reagál, hogy szerinte hazájában, a Koreai Köztársaságban nem megfelelően támogatták, s ezért is maradt le a 2010-es játékokról. Ha hamarosan leteszi az esküt Oroszországban, akkor a nemzetközi szövetség szabálya szerint kétéves eltiltás vár rá, utána azonban – így Szocsiban is – versenyezhet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.