Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Hollandia

Nem tervezték, de újra összegyűlnek

A jövő héten Luxembourgban rendezendő euróövezeti pénzügyminiszteri (Eurogroup) találkozón kívül egy másik, eddig nem tervezett ülést is tart ugyanez a csoport a jövő hónapban a görög adósságválság kérdéséről – jelentette be az Európai Bizottság egyik szóvivője szerdán.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/812722" target="_blank"><strong>• Megrohanták a befektetők a pénzügyminisztériumot</strong></a>

MNO
2011. 09. 28. 16:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A különtalálkozón várhatóan a Görögországnak szánt újabb nemzetközi hitelrészlet folyósításának körülményeit vizsgálják meg. A szóvivő egyúttal megerősítette, hogy csütörtökön visszatérnek Athénba az Európai Unió (EU), az Európai Központi Bank (EKB) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénzügyi szakértői, hogy felmérjék a helyzetet a 8 milliárd eurós hitelrészlet elindításának lehetőségeiről.

Az Eurogroupot elnöklő Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnök korábban már jelezte, hogy az úgynevezett trojka képviselői legkésőbb csütörtökön visszatérnek Görögországba. A szakértők szeptember elején hagyták el Athént, miután egyelőre nem tudták megállapítani, hogy teljesültek a Görögország segítésére kidolgozott, 110 milliárd eurós pénzügyi támogatási csomag következő részletének folyósításához szükséges feltételek.

Juncker kedden azt is elmondta, hogy a hitel felszabadításáról nem vár döntést az euróövezeti pénzügyminiszterek jövő heti találkozóján. Miniszteri szinten a Eurogroup általában havonta egyszer, a teljes Európai Unió pénzügyminiszteri ülését közvetlenül megelőzően találkozik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.