Nem történt robbanás idén a kilakoltatások számában

Nem változott jelentősen a foganatosított kilakoltatások száma 2011-ben, idén eddig 120 alatt maradt a mutató, amely nagyságrendileg megegyezik az előző években tapasztaltakkal.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/808405" target="_blank"><strong>• Sok a tanácstalan hiteladós</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/808284" target="_blank"><strong>• Már hétfőn dönthetnek a devizakölcsönök árfolyamáról</strong></a>

MNO
2011. 09. 08. 11:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara csütörtöki közleménye szerint 2006 óta folyamatosan emelkedik a végrehajtások száma Magyarországon, az ingatlanárveréseket követő kilakoltatások száma azonban 2011 első félévében a többéves trendnek megfelelően alakul.

A statisztikák alapján az idei év első félévében a kamarához 198 166 ügy érkezett be, 23 százalékkal több, mint az elmúlt év hasonló időszakában. A végrehajtási ügyek többsége kisebb követelés, amely nem éri el a százezer forintos összeghatárt, és mindössze 20 százalékuk éri el vagy haladja meg az 500 ezer forintos összeget. Ingatlanárverésre 2011 első félévében a végrehajtási ügyek 0,6 százalékában, összesen 1376 alkalommal került sor, nagyjából 50 százalékuk volt lakóingatlant érintő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.