Nem úgy alakult, ahogyan tervezték, 13-an meghaltak

Legalább 13 rendőr esett el egy sikertelen túszszabadító akcióban a nyugat-szudáni Darfúrban – hozták nyilvánosságra pénteken helyi belbiztonsági források.

MNO
2011. 09. 09. 22:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrök három túszt akartak kiszabadítani egy, a lázadó mozgalmakhoz nem kapcsolódó fegyveres csoport fogságából. Csütörtökön összecsaptak velük, és 13 rendőrt elvesztettek, harminc másik megsebesült – közölte a rendőrség szóvivője.

A közleményben nem szerepel a túszok kiléte vagy állampolgársága, de más források szerint szudáni ügynökökről van szó. Darfúr kormányzója tagadta, hogy a foglyok között egy olasz állampolgárságú segélymunkás is lenne, akit augusztus 14-én raboltak el.

A 2003-ban kirobbant darfúri konfliktus már több mint 300 ezer emberéletet követelt, és mintegy 2,7 millió ember kényszerült elmenekülni a lakóhelyéről.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.