Nem változtatott a jegybank

A várakozásoknak megfelelően nem változtatott az eddigi kamatszinten a lengyel nemzeti bank monetáris tanácsa szerdai ülésén. Az irányadó kamat továbbra is 4,50 százalék.

MNO
2011. 09. 07. 14:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyel központi bank januárban kezdte el a szigorítási ciklust, 3,50 százalékról június végéig négyszer emelt kamatot az infláció folyamatos emelkedése miatt. Májusban az infláció már 10 éves csúcsra, 5 százalékra szökött az áprilisi 4,5 százalékról.

Júniusban a fogyasztói árak növekedési üteme a vártnál nagyobb mértékben, 4,2 százalékra esett a májusi évi 5,0 százalékról. Az előző hónaphoz képest 0,4 százalékkal estek júniusban a fogyasztói árak. Elemzők 4,7 százalékos éves inflációra számítottak. A lengyel jegybank 1,5-3,5 százalék közötti inflációs célt követ.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.