Nem vették komolyan a jelmezes rablót, így meghiúsult az akciója

Nem vett komolyan jelmeze miatt egy rablót az Egyesült Államokban egy bolti alkalmazott, ami miatt azután meghiúsult a rablás.

MNO
2011. 09. 08. 11:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eset Kaliforniában történt. A rabló egy Gumby nevű mesefigurának öltözve lépett a boltba és pénzt követelt, a boltos azonban csak legyintett egyet, mondván, épp takarít, nem ér rá bolondozni. „Miért nem hiszed el, hogy ez tényleg rablás?! Fegyverem van!” – förmedt rá a rabló és megpróbálta előrántani pisztolyát, ám jelmeze – amely kezeit kesztyűként bénította – igencsak akadályozta, így aztán revolver helyett 26 centnyi aprópénzt kapott elő, de azt is elejtette.

A boltost nem rémítették halálra a szétguruló érmék és – ha lehet – még kevésbé vette komolyan a rablót, aki végül több pénz helyett 50 forintnyival kevesebbel rohant ki a boltból, mint amennyivel betért.

Az eladó annyira komolytalannak tartotta az egész akciót, hogy nem is értesítette a rendőrséget, főnöke viszont pár órával később igen, miután megnézte a biztonsági kamera felvételét a „mesebeli” rablóról. A rendőrség keresi. Bár jelmeze okán senki nem látta az arcát, volt egy társa – a sofőrje –, aki a rablási komédia elején még bent volt az üzletben, így a kamera őt is felvette, méghozzá leplezetlen „változatban”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.