Néma csend New Yorkban + Képek + Videó

Pontosan tíz évvel az első repülőgépnek a Világkereskedelmi Központba való becsapódása után New Yorkban megkezdődött a megemlékezés a 2001. szeptember 11-i merényletekről. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/809061"><strong>• Először emelték elnöki szintre a megemlékezést</strong><strong></strong></a><a href="http://www.mno.hu/portal/808975"><strong><br />• „Amerika erősebb, mint tíz éve”</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/809050"><strong>• Nem rettenhetünk meg</strong><strong></strong></a><a href="http://www.mno.hu/portal/808753"><strong><br />• Előbb-utóbb bekövetkezik egy nagyobb terrortámadás</strong></a>

MNO
2011. 09. 11. 14:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zéró pontnak (Ground Zero) elnevezett helyszínen Barack Obama elnök, valamint az elődje, George Bush több más ismert személyiséggel és az áldozatok családtagjaival együtt vesz részt a csaknem háromezer áldozatnak szentelt Szeptember 11. emlékhely felavatásán.



A dudák és dobok hangjával kezdődött szertartás keretében a nemzeti himnusz után egyperces néma csenddel emlékeztek az áldozatokra, majd megkezdték a merényletekben elhunytak nevének felolvasását. A neveket bronzba vésve elhelyezték az emlékhelyen is.



Megemlékezést tartanak később a Pentagonnál és a pennsylvaniai Shanksville közelében, ahol a negyedik eltérített repülőgép lezuhant, miközben az utasok szembeszálltak a terroristákkal. Az ottani emlékhelyre Bill Clinton elnök megy el.



A New York-i helyszíneken nyolcan szólalnak fel, és hat alkalommal tartanak egy-egy perces néma szünetet: a két gép Világkereskedelmi Központba való becsapódásának, a két épület leomlásának, a Pentagont ért találatnak és a negyedik gép lezuhanásának időpontjában.



Fotók: Reuters

A Ground Zero helyszínén létesült emlékhely avatásán George Bush Abraham Lincoln elnök egyik polgárháborús leveléből idézett, Barack Obama egy zsoltárt olvasott fel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.