Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Nemzeti összefogást kezdeményezett a CÖF

Nemzeti összefogást kezdeményezett a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a kedden elhunyt Makovecz Imre által korábban tervezett, munkássága összegzéseként tekinthető felső-krisztinavárosi templom megépítése érdekében.

MNO
2011. 09. 28. 15:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Makovecz Imre a XII. kerületi önkormányzat meghívásos tervpályázatára készítette el az Apor Vilmos térre szánt templom tervét, amellyel megnyerte a kiírást. Az értékelés szerint „grafikailag, formai gazdagságával lenyűgöző pályamű. Telepítése a két meglévő épület közé, tengelyesen, keletre tájolt bejárattal: városkép szempontjából a lehető legkedvezőbb. Örök alkotás. Rendkívüli módon átgondolt, kidolgozott mű. Ez a pályamű fejezi ki legjobban egy szakrális középület funkcióját. Égbetörő tornyaival, a modernség sablonjait elkerülő, de a figyelmet magára vonó épület, a Hegyvidék Katedrálisa lesz.”

A Kossuth-díjas építész a terveket és a tervezéssel kapcsolatos gondolatait a Kós Károly Egyesülés folyóiratában, az Országépítőben tette közzé 2005-ben. Az interneten is olvasható összegzésében Makovecz Imre beszámol a felső-krisztinavárosi templomhoz fűződő személyes élményeiről, egyebek mellett ott volt elsőáldozó.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.