Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Népi ízek bemutatója lesz Csepelen

Népművészeti kiállítás és vásár, valamint népi ízek bemutatója és kóstolója is várja az érdeklődőket szombaton a Tájegységek napja elnevezésű rendezvényen Csepelen.

MNO
2011. 09. 30. 10:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vidék élni akar! című szakmai beszélgetésen részt vesz Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke, Lakatosné Sira Magdolna túristvándi polgármester, Dobos László karcagi polgármester, Katona Ilona, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának igazgatója és Simon Péter, az Agrármarketing Centrum igazgatója.

A Nagy Imre Általános Művelődési Központ előtt rendezett népművészeti kiállításon és vásáron Karcag és a szatmári térség települései mutatkoznak be. Az eseményen részt vesz Fejesné Koppány Gabriella csipkeverő, Nagy-Pálné Pádár Ágnes szövő, Illyés Ferencné kunhímző, Pinczésné Soós Gyöngyi csipkeverő, Szűcs Imre és Szűcs Imréné fazekas, Fehér Mihály kosárfonó, de lesz hagyományos szatmári kovácsműhely is.

A népi ízek bemutatóján, kóstolóján és vásárán egyebek mellett panyolai pálinka, karcagi birkapörkölt, kölesmálé, mangalicasült, káposztás bableves és aszalványok várják az ínyenceket – közölte a szervező. A kisebbeket népi gyerekjátékok, Paprika Jancsi csúzlizdája, Szent György és a Sárkány harca, kolompkereső, mocsárjáró, diótörő és Bartha Tóni Bábszínháza is szórakoztatja Paprika Jancsi történeteivel.

A rendezvényen fellép Plósz Csilla tárogatóművész, a karcagi Pántlika néptánccsoport és a Pipás zenekar, a Dancs Lajos Népdalkör és a Szatmár Táncegyüttes, de megszólalnak különféle szatmári dallamok is citerán.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.