Nőknek öltözött támadók csempészték be a fegyvereket

Az afgán hatóságok szerint nőknek öltözött fegyveresek csempésztek hatalmas fegyverkészletet abba az épületbe, amely az Egyesült Államok kabuli nagykövetségére és a NATO tálibok által megtámadott központjára néz – közölte szerdán a The Washington Post amerikai napilap internetes hírportálja.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/809692" target="_blank"><strong>• Végeztek a diplomatanegyed támadóival</strong></a>

MNO
2011. 09. 14. 14:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az értesülés nem sokkal azt követően látott napvilágot, hogy a biztonsági erőknek csaknem 20 órán át tartó küzdelem után szerdán sikerült végezniük a kabuli diplomatanegyed ellen támadást indító összes tálib fegyveressel.

Szedik Szedikki afgán belügyi szóvivő elmondta, hogy a hatóságok burkákat – az afgán nők által gyakran viselt, egész testet elfedő ruházatot – találtak abban a teherautóban, amellyel a támadók fegyvereket szállítottak az épületbe. „Meggyőződésünk, hogy burkát használtak a helyszín eléréséhez. A rendőrök nagyon tisztelik a nőket” – fogalmazott Szeddiki.

Kedden az afgán főváros szívében található NATO-központ és az Egyesült Államok nagykövetsége ellen összehangolt akciót hajtottak végre tálib harcosok. A NATO közlése szerint az összecsapásokban 14 afgán – polgári személyek és a biztonsági erők tagjai – vesztette életét, további 19 afgán és az atlanti szövetség hat katonája pedig megsebesült.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.