Növelni kell a nukleáris létesítmények biztonságát

Schmitt Pál köztársasági elnök Martonyi János külügyminiszter társaságában csütörtökön részt vett az ENSZ magas szintű nukleáris biztonsági találkozóján.

MNO
2011. 09. 22. 15:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A köztársasági elnök felszólalásában méltatta a Fukusima-Daiicsi atomerőműben történt márciusi balesetet követő azonnali nemzetközi összefogást. Mint mondta, a mentési munkálatokat követően vita kezdődött a nukleáris létesítmények biztonságának növeléséről, az atomerőműveket pedig átfogó biztonsági felülvizsgálatnak vetették alá.

Schmitt Pál hangsúlyozta, hogy e folyamatban nélkülözhetetlen az ENSZ égisze alatt működő Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA) szerepe, amely biztosítja a nemzetközi együttműködés kereteit, és az érintett államok és intézmények közti párbeszéd lehetőségét. Magyarország támogatja a Nukleáris Biztonsági Cselekvési Terv végrehajtását, amely áttekinti a nukleáris biztonsággal összefüggő szabályrendszer egészét, mely folyamatban a magyar szakértők is részt vesznek – tette hozza a köztársasági elnök az ENSZ magas szintű nukleáris biztonsági találkozóján.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.