Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

November 15-én választ Nagycenk

Keddi napra – november 15-re – tette át az időközi képviselő- és polgármester-választást a nagycenki választási bizottság – olvasható a Sopronhoz közeli település honlapján.

MNO
2011. 09. 28. 8:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemények között külön felhívásban kérik a polgárokat, hogy a hétköznapi időpont dacára „fokozottan figyeljenek a választási részvételre”, mert azon a nagyközség jövőjéről döntenek. A választási bizottságot korábban irányító Tóth Erzsébet az MTI megkeresésére szerdán azt közölte: a testület tagjai lemondtak megbízatásukról, ezért nem kíván nyilatkozni arról, miért került át a voksolás a korábban kitűzött november 6-ról kilenc nappal későbbre. Egyúttal az MTI munkatársát Pintér Gábor jegyzőhöz tanácsolta, aki jelezte: később, írásban küldi el, miért tették erre a szokatlan időpontra a szavazást.

Szeptember 15-én még úgy döntött a helyi választási bizottság, hogy november 6-án szólítják az urnákhoz a nagycenkieket. Mint akkor arról az MTI beszámolt, az ötödik éve hivatalban lévő Ivánkovics Ottó (Fidesz–KDNP) polgármester mandátuma alatt ez lesz a negyedik választás a faluban: 2007-ben is feloszlatta magát a testület, így új képviselőket és településvezetőt is kellett választani. Először augusztus 4-én, majd – miután a polgármester, élve az önkormányzati törvény biztosította lehetőségével, ismét napirendre tűzte a témát – két héttel később szavazta meg az önfeloszlatást a testület többsége. Az indítvány támogatói azzal indokolták álláspontjukat, hogy képtelenek együttműködni a településvezetővel, mert vezetői stílusát nem tartják megfelelőnek.

A polgármester viszont úgy nyilatkozott akkor az MTI-nek: a testület a település közösségére nézve hibás döntést hozott, ennek hátterében pedig egyéni érdekek és ambíciók állnak. Hozzátette: ismét versenybe száll a posztért, mert Nagycenkért kíván tevékenykedni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.