Nyíregyháza jövőre is pályázik

A tervek szerint jövőre is pályázik a címre a magyar dal idei fővárosa, Nyíregyháza, ahol a Kossuth téren több mint ötezren, a külső helyszíneken pedig szintén ezres nagyságrendben kísérték figyelemmel a múlt vasárnapi koncerteket.

MNO
2011. 09. 14. 12:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eseményt értékelő szerdai ünnepségen Kovács Ferenc polgármester kiemelte, hogy a nagy sikerrel megrendezett program elsősorban a nyíregyháziak összefogásának volt köszönhető, a város idei pályázatában is ezt értékelte a bíráló zsűri.

A nyírségi nagyváros tizennégy helyszínén mintegy száz együttes és zenekar koncertezett: a legkülönlegesebbnek számító színpadon, a büntetés-végrehajtási intézetben mintegy ezer érdeklődő volt kíváncsi a bírók, az ügyvédek és az elítéltek koncertjeire – mondta Cservenák László főszervező, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Turizmusáért Egyesület elnöke az MTI-nek.

Nagy sikert aratott a közös éneklés, amelyen Portugáliától Isztambulig több tucat település és közösség énekelte el a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű népdalt.

Az ünnepségen ezzel kapcsolatban elhangzott: előzetesen negyven település jelezte csatlakozási szándékát az egyedülálló kezdeményezéshez, de ennél jóval többen vettek részt a dalolásban. Az egyik videomegosztó portálra feltöltött produkciók közül a tervek szerint a legjobb tízet díjjal jutalmazzák.

A magyar dal napjának megszervezéséért és lebonyolításáért emlékérmeket és okleveleket adtak át a szervezőknek és a közreműködő szervezeteknek. Emellett bejelentették, hogy a tervek szerint 2012-ben Nyíregyháza ismét harcba száll a magyar dal fővárosa cím megszerzéséért.

Országszerte az idén csaknem 60 ezren látogatták a magyar dal napja szeptember 11-i rendezvényeit. A magyar dal napját Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget fesztivál „mínusz egyedik” napján rendezték meg. A következő évtől párhuzamosan több helyszínen, köztük vidéki városokban is megszervezték az eseményt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.