„Ócskaságok” lepik el Budapestet

Királyi vásár néven bolhapiac és utcabál várja az érdeklődőket a főváros Király utcájában a hétvégén. A rendezvényen többek között salsa Guinness-rekordra készülnek, emellett több hazai színház is képviselteti magát művészeivel, de termelői piac és falrehabilitáció is lesz a legkisebbek bevonásával. A főszervező, Landwehr Klára az MNO-nak a jó hangulat mellé jó időt is ígért.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/785877" target="_blank"><strong>• Már megint a VI., VII. kerület, de egy kicsit másként + Képek</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/783912" target="_blank"><strong>• Videóra vették a „falfirkálást” + Videó</strong></a>

Lóska Márton
2011. 09. 09. 20:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hihetetlen népszerűségnek örvendő, százezreket vonzó bécsi kirakodóvásárt alapul véve rendeznek kétnapos bolhapiacot a Király utcában. A „profi” művészek és kereskedők mellett helyet kapnak a VI. és VII. kerületi lakosok portékái is, de a Down Alapítvány is bemutatja termékeit. Külföldről szintén érkeznek árusok, hogy tovább színesítsék a kínálatot.

Az Anker közben hungarikum- és termelői vásár kap helyet a hétvégére. A szervezők szeretnék meghonosítani a piacot, az elképzelések szerint heti kétszer (kedden és pénteken) tartanának vásárt – mondta el az MNO-nak Landwehr Klára főszervező. A nyári időszakban az Anker közt vehetnék birtokba a kereskedők és a vásárlók, míg a zordabb időben a Central Passage-ba költöznének. Ezt a helyszínt a mostani alkalommal színészek lepik el, ugyanis 14 színház népszerűsíti magát a rendezvény keretein belül, többek között a Nemzeti Színház, a Vígszínház, a Madách és a József Attila Színház előadóival találkozhatnak az érdeklődők.

Majdhogynem természetesnek mondható, hogy a Király utca arculatát nagyban meghatározó Suppré-Neopaint is szerepet kap a happeningen. A csoport a Kazinczy és a Király utca sarkán lévő tűzfal tetejét szépíti meg, majd átadja a terepet a legkisebbeknek, akik megmutathatják a nagyoknak, hogy milyen az igazi művészet.

Guinness-rekordra is készülnek a program megálmodói: a világ leghosszabb salsamenetét szeretnék a Király utcába varázsolni. A latinos hangulatot fokozza, hogy a Brazil hét is itt ér véget, így a riói karnevál hangulatába is bepillantást nyerhetnek az érdeklődők. Ugyanakkor bemutatkozik a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet is, valamint lesznek Európa-bajnok ír szteppesek is.

A rendezvény a Királyutca Designutca Klaszter szervezésében jön létre. Landwehr Klára az MNO-nak kiemelte, hogy a VII. kerületi önkormányzat hathatós segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg a vásár, de a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara támogatását is megköszönte. A debütáló bolhapiac fényét fokozza, hogy sikerült megnyerni védnöknek egy államtitkárt és két polgármestert is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.