Ők keresnek a legjobban Hollywoodban

Tyler Perry Hollywood legjobban fizetett sztárja. A Forbes magazin listája szerint egy év alatt 130 millió dollárt (27 milliárd forintot) keresett a népszerű filmes, akinek már saját tévéműsora is van.

MNO
2011. 09. 14. 12:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Perry 2005-ben robbant be a filmvilágba a Diary of a Mad Black Woman című vígjátékkal, amelyet eredetileg színpadra szánt. A kis költségvetésű komédia akkora siker lett, hogy számos folytatást megélt. A színész közben saját televíziós és filmstúdiót alapított Atlantában, és a TBS csatornán Tyler Perry’s House of Payne címmel fut műsora.

A Forbes hétfőn közzétett rangsora szerint a 2010 májusától 2011 májusáig számolt bevételek alapján Jerry Bruckheimer foglalja el a második helyet a legjobban kereső hollywoodiak klubjában. A Karib-tenger kalózai sorozat producere 113 millió dollárral (23,7 milliárd forinttal) lett gazdagabb. A kalózos film legutóbbi része világszerte több mint egymilliárd dolláros bevételt hozott.

A dobogó harmadik helyén Steven Spielberg áll 107 millió dollárral (22 milliárd forinttal). Igaz, hogy rendezőként utoljára három éve szerepelt a mozikban, de producerként és executive producerként olyan filmeket jegyzett, mint a Transformers 3. vagy a Cowboyok és űrlények.

Elton John, akinek legutóbbi turnéja több mint 200 millió dollárt hozott a konyhára, a lista negyedik fokára jutott tavalyi százmillió dolláros bevételével. Az első ötbe a televíziós guru, Simon Cowell, az X Factor című tehetségkutató műsor atyja jutott még be 90 millió dollárral (csaknem 19 milliárd forinttal).

A tízes toplistán egyébként Tyleren kívül – nyolcadikként – Leonardo DiCaprio szerepelt még a színészek közül. Az Eredet sztárja 77 millió dollárt (16 milliárd forint) könyvelhetett el. A Forbes ugyanakkor megjegyezte, hogy míg DiCaprio színészként keresett ennyit, Perry főként rendezői és produceri bevételeiből repült a csúcsra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.